An Unbiased View of نیلینگ
An Unbiased View of نیلینگ
Blog Article
آموزش انکراژ یا میل مهار در پایدارسازی گود با فیلم از صفر تا صد
نیلینگ یک روش پایدارسازی گود است که از این روش برای نیل کردن بخش ناپایدار خاک به بخش پایدار آن استفاده میکنند.
برخی از خاکهای آلی مانند لایهای آلی، رسهای آلی و خاکهای مردابی معمولا مقاومت برشی کمی دارند و در نتیجه مقاومت پیوستگی آنها کم است؛ در نتیجه، طول میخها در آنها باید بسیار زیاد باشد که هزینههای آن بسیار غیراقتصادی خواهد شد.
بهاینترتیب این روش بهتدریج از سازهای موقت به دائمی ارتقا یافت.
مقاله بسیار خوب و کاربردی بود. فقط سوالم اینکه آیا نیلینگ به تنهایی برای پایدارسازی گود کافیه؟ پاسخ
عمق گودبرداری در این مرحله تا حدی است که خاک بتواند برای دوره ۲۴ تا ۴۸ ساعت بهطور پایدار حفظ شود، که این مقدار بسته به نوع خاک و ویژگیهای مکانیکی، معمولاً حدود ۱ تا ۲ متر است. عرض گودبرداری نیز باید بهاندازهای باشد که ماشینآلات و تجهیزات اجرای نیلینگ بهراحتی در محل مناسب قرار گرفته و بتوانند عملیات پایدارسازی را بهخوبی انجام دهند.
احداث فونداسیون به وسیله میکروپایل های خودحفار و خودتزریق۲۲,مرداد,۱۳۹۸ - ۲۰:۳۷
در عملیات پایدارسازی به روش انکراژ، میلگردها پس از تغییر شکل در خاک دیواره منطقه تحت گودبرداری، نقش فعالی دارند و آزاد شدن نیروی پیش تنیدگی در میلگردها، پیش از حرکت توده خاک، باعث ایجاد استحکام در سازه میگردد.
عمق گمانهها معمولاً از ۵ تا ۱۰ متر متغیر خواهد بود و قطر آنها نیز از ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر متفاوت خواهد بود. عمق، تعداد و محل قرارگیری گمانهها نیز باید با توجه به نوع خاک، شرایط محل گودبرداری و … مشخص شود.
در مرحله سوم و بعد از خاکبرداری و حفاری چاهکها نوبت به جایگذاری میلگردها است. در این مرحله از میلگردهای مخصوص به عنوان نیل یا میخ با طول و ضخامتهای مشخص استفاده میشود و در داخل گمانهها قرار داده میشوند.
در پای این دیواره، یک سکو یا سطح افقی وجود دارد که باید عرض آن به اندازه کافی و به گونهای که دستگاه حفاری بتواند روی آن قرار گیرد.
در شکل روبرو مراحل اجرایی این روش بطور شماتیک ارائه شده است. در مرحله اول یک دیوار نگهبان اجرا می گردد. در مرحله دوم خاکبرداری تا تراز نصب اولین ردیف انکرها انجام می گردد. در مرحله سوم حفاری گمانه جهت اجرای انکر انجام می گردد. در مرحله چهارم تزریق و در مرحله پنجم پس از گیرش دوغاب عملیات نیلینگ چیست کشش و خاکبرداری و اجرای پوشش بتنی انجام می گردد.
پس از انجام حفاری چاهکها، برای افزایش پیوستگی بین خاک و میلگرد (یا کابل)، لازم است دوغاب را تزریق کنیم تا بهطور کامل اطراف میلگردها را فرا گرفته و از خوردگی میلگرد جلوگیری نماید.
روش انکراژ دارای قدرت بیشتری در زمینه مهار نیروهای رانشی و ریزشی زمین برخوردار است